روغن کرچک
3/5 - (2 امتیاز)

ما در صعد  به شما درمان‌‌‌های طبیعی و خانگی را آموزش می‌دهیم تا با آنها به راحتی بتوانید از پس مشکلات خود بر بیایید. در ادامه هفت فایده و کاربرد روغن کرچک را خواهید خواند. ما محصولاتی داریم که شما میتوانید با مراجعه به لینک آنها که در ادامه آورده شده است اقدام به خرید محصولات مورد نیاز خود کنید. با ما همراه باشید.

محصولات پیشنهادی مجموعه صعد در این مقاله:

روغن طبیعی کرچک روغن بادام روغن زیتون روغن نارگیل

روغن های ضروری در طب سنتی کاربرد زیادی برای سلامتی دارند و به صورت رایحه درمانی از آنها استفاده می شود. ما سعی کردیم در این مقاله تمام آنچه را که باید در مورد اسانس ها و اثرات آن بر سلامتی بدانید برای شما توضیح دهیم با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

از سالیان دور مردم برای چندین منظور از روغن کرچک استفاده می کردند. دانه های کرچک منبع روغن می باشند و حاوی آنزیمی سمی به نام ریسین هستند. جای نگرانی نیست چون پس از حرارت دادن روغن، ریسین غیر فعال می شود و به راحتی می شود از آن استفاده کرد. از روغن کرچک در موارد دارویی و صنعتی استفاده می کنند. روغن کرچک به عنوان یک افزودنی در غذاها، داروها و محصولات مراقبت از پوست و همچنین روان کننده صنعتی و جزء سوخت بیودیزل استفاده می شود.

در مصر باستان، به عنوان سوخت بابت روشنایی استفاده می شد و به عنوان یک درمان طبیعی برای درمان بیماری هایی مانند سوزش چشم و حتی برای تحریک زایمان به زنان باردار داده می شد. امروزه به عنوان یک درمان طبیعی محبوب برای بیماری های شایع مانند یبوست و بیماری های پوستی استفاده می شود و معمولاً در محصولات زیبایی طبیعی وجود دارد.

روغن کرچک دارای چه مزیت هایی می باشد؟

روغن کرچک

ملین قوی

شاید یکی از شناخته شده ترین کاربردهای دارویی روغن کرچک به عنوان یک ملین طبیعی باشد. ملین ها حرکت ماهیچه هایی را که مواد را از طریق روده ها فشار می دهند افزایش می دهند و به پاکسازی روده ها کمک می کنند. ملین های محرک به سرعت عمل می کنند و معمولاً برای رفع یبوست موقت استفاده می شوند. هنگامی که روغن کرچک از طریق دهان مصرف می شود در روده کوچک تجزیه می شود و اسید ریسینولئیک، اسید چرب اصلی روغن کرچک آزاد می شود. اسید ریسینولئیک سپس توسط روده جذب می شود و یک اثر ملین قوی را تحریک می کند.

این روغن می تواند یبوست را تسکین دهد. باید توجه داشته باشید روغن کرچک در دوزهای کوچک بی خطر در نظر گرفته می شود ولی مقادیر بیشتر می تواند باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود. اگرچه می توان از آن برای رفع یبوست گاه به گاه استفاده کرد اما روغن کرچک به عنوان درمانی برای مشکلات طولانی مدت توصیه نمی شود.

مرطوب کننده طبیعی

همانطور که گفته شد روغن کرچک سرشار از اسید ریسینولئیک که یک اسید چرب تک غیراشباع است. این نوع چربی ها به عنوان مرطوب کننده پوست استفاده می شوند و با جلوگیری از اتلاف آب از طریق لایه بیرونی پوست، رطوبت را حفظ می کنند. این روغن اغلب در لوازم آرایشی برای تقویت هیدراتاسیون استفاده می شود و اغلب به محصولاتی مانند لوسیون، آرایش و پاک کننده ها اضافه می شود.

بسیاری از محصولات مرطوب‌کننده محبوب که در فروشگاه‌ها یافت می‌شوند حاوی مواد بالقوه مضر مانند: مواد نگهدارنده، عطرها و رنگ‌ها هستند که می‌توانند پوست را تحریک کرده و به سلامت کلی آسیب برسانند. روغن کرچک می تواند به کاهش قرار گرفتن در معرض این مواد افزودنی کمک کند و همچنین روغن کرچک ارزان است و می توان از آن برای صورت و بدن استفاده کرد. روغن کرچک غلیظ است و باید با روغن های دوستدار پوست مانند: روغن بادام، زیتون و روغن نارگیل مخلوط شود تا یک مرطوب کننده فوق العاده آبرسان ایجاد شود. اگرچه استفاده از این روغن روی پوست برای بیشتر افراد بی خطر در نظر گرفته می شود اما در برخی افراد می تواند باعث واکنش آلرژیک شود.

باعث بهبود زخم میشود.

یکی دیگر از فوائد استفاده از روغن کرچک درمان زخم می باشد. زیرا  روی زخم ها محیط مرطوبی ایجاد می کند که باعث بهبودی و جلوگیری از خشک شدن زخم ها می شود. یکی از پمادهای محبوب که در محیط‌های بالینی برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شود ونلکس می باشد که حاوی مخلوطی از روغن کرچک و بلسان پرو است و در درمان زخم بی نظیر می باشد.

این روغن رشد بافت را تحریک می کند به طوری که می تواند یک مانع بین زخم و محیط ایجاد شود و خطر عفونت را کاهش دهد. همچنین خشکی و تجمع سلول های مرده پوست که می توانند بهبود زخم را به تاخیر بیندازد را کاهش می دهد.

اثرات ضد التهابی چشمگیر

اسید چرب اصلی موجود در آن، کاسید ریسینولئیک می باشد که دارای خواص ضد التهابی چشمگیری است. اگر به صورت موضعی استفاده شود التهاب را کاهش می دهد و باعث تسکین درد می شود. خواص ضد التهابی و کاهش دهنده درد روغن کرچک ممکن است به ویژه برای مبتلایان به یک بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئیدیا پسوریازیس مفید باشد.

اسید ریسینولئیک درد و تورم را کاهش می دهد و به کاهش التهاب ناشی از سلول‌های آرتریت روماتوئید انسانی بیشتر از درمان‌های دیگر کمک می‌کند. جدا از پتانسیل روغن کرچک برای کاهش التهاب به دلیل خواص مرطوب کنندگی آن ممکن است به تسکین پوست خشک و تحریک شده در مبتلایان به پسوریازیس کمک کند. باید توجه داشته باشید هنوز به مطالعات بیشتری در مورد این روغن نیاز است.

آکنه را کاهش می دهد.

آکنه یک بیماری پوستی است که می تواند باعث جوش های سر سیاه، جوش های چرکی و برجستگی های بزرگ و دردناک روی صورت و بدن شود. این بیشتر در نوجوانان و بزرگسالان جوان شایع است و می تواند بر عزت نفس تأثیر منفی بگذارد.

این روغن دارای چندین ویژگی است که ممکن است به کاهش علائم آکنه کمک کند. تصور می شود که التهاب عاملی در ایجاد و شدت آکنه است بنابراین استفاده از روغن کرچک روی پوست ممکن است به کاهش علائم مرتبط با التهاب کمک کند. آکنه همچنین با عدم تعادل انواع خاصی از باکتری ها که به طور معمول روی پوست یافت می شوند از جمله استافیلوکوکوس اورئوس همراه است.

روغن کرچک دارای خواص ضد میکروبی است که ممکن است به مبارزه با رشد بیش از حد باکتری ها در صورت استفاده روی پوست کمک کند. عصاره کرچک قدرت ضد باکتریایی قابل توجهی را نشان می دهد و از رشد چندین باکتری از جمله استافیلوکوکوس اورئوس جلوگیری می کند.

روغن کرچک همچنین یک مرطوب کننده طبیعی است و می تواند به تسکین پوست ملتهب و تحریک شده معمول در افراد مبتلا به آکنه کمک کند.

با قارچ مبارزه می کند.

کاندیدا آلبیکنس نوعی قارچ است که معمولاً باعث مشکلات دندانی مانند رشد بیش از حد پلاک، عفونت لثه و عفونت کانال ریشه می شود. روغن کرچک دارای خواص ضد قارچی است و ممکن است به مبارزه با کاندیدا و حفظ سلامت دهان کمک کند.

این روغن کاندیدا آلبیکنس را از ریشه دندان های آلوده انسان حذف می کند. روغن کرچک همچنین ممکن است به درمان استوماتیت مرتبط با دندان مصنوعی کمک کند. این یک بیماری دردناک است که به دلیل رشد بیش از حد کاندیدا ایجاد می شود. مسواک زدن و خیساندن دندان های مصنوعی در محلولی حاوی روغن کرچک منجر به کاهش قابل توجه کاندیدا در افراد مسن می شود که از دندان مصنوعی استفاده می کردند.

مو و پوست سر شما را سالم نگه می دارد.

آخرین مورد استفاده از روغن کرچک می توان از استفاده آن بر روی موها نام برد. بسیاری از مردم از آن به عنوان یک نرم کننده طبیعی مو استفاده می کنند. موهای خشک یا آسیب دیده به ویژه می توانند از مرطوب کننده های قوی مانند روغن کرچک بهره مند شوند.

این روغن روی موها به روان شدن ساقه مو، افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی کمک می کند.

ممکن است برای کسانی که شوره سر دارند که یک بیماری رایج پوست سر است و با پوست خشک و پوسته پوسته روی سر مشخص می شود مفید باشد. اگرچه دلایل مختلفی برای شوره سر وجود دارد اما با درماتیت سبورئیک،یک بیماری التهابی پوست که باعث ایجاد لکه‌های قرمز و پوسته‌دار روی پوست سر می‌شود مرتبط است. روغن کرچک روی پوست سر به مرطوب کردن پوست خشک و تحریک شده کمک می کند و ممکن است به کاهش پوسته پوسته شدن پوست کمک کند.

اقدامات احتیاطی روغن کرچک

بسیاری از مردم از این محصول چه از طریق خوردن روغن یا مالیدن آن به پوست برای درمان بسیاری از مسائل استفاده می کنند. اگرچه روغن کرچک به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود اما می تواند در برخی افراد واکنش های نامطلوب و عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کند.

قبل از استفاده از روغن کرچک نکات زیر را حتما رعایت کنید.

زنان در تمام مراحل بارداری باید از مصرف آن خودداری کرد.

این روغن در حالی که می تواند یک راه موثر برای کاهش یبوست باشد اما در صورت مصرف ممکن است دچار اسهال شوید.

اسهال می تواند باعث کم آبی بدن و عدم تعادل الکترولیت شود.

همچنین استفاده از این روغن می تواند باعث آلرژی شود. ابتدا سعی کنید مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست بمالید تا ببینید بدن شما چگونه واکنش نشان می دهد.

کلام آخر

مردم هزاران سال است که از روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی قدرتمند برای انواع مسائل بهداشتی استفاده می کنند. نشان داده شده است که در کنار بسیاری از کاربردهای دیگر به رفع یبوست و مرطوب کردن پوست خشک کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.